HomeAlgemeenModerne leef-werktuin

Moderne leef-werktuin

Een vier-luik in tuintrends op Tuinpedia! De aankomende tijd publiceren we in vier delen de tuintrends van 2018. Vandaag deel 1!

Net als het ex- en interieur van uw woning is ook de tuin aan trends onderhevig. Dat wordt  vaak ingegeven door innovaties op het gebied van hergebruik en duurzame materialen. Werd een tuin decennia geleden slechts gezien als een mooie plek om naar te kijken, zo wordt de tuin anno 2018 gezien als verlengstuk van uw woonruimte, waarin werken en ontspanning meer samenvallen met iets moois om naar te kijken. Hierbij is zeker vermeldenswaardig, dat de tuin ook beter past bij uw levensfase. Misschien heeft u veel behoefte aan speeltoestellen, of zoekt u juist de rust en ontspanning van kabbelend water in uw vijver. De tuin wordt daardoor een weerspiegeling van uw lifestyle en zit u dus als gegoten.

De Moderne leef-werktuin

De moderne leef- en werktuin is een tuin om zowel in te werken als te recreëren. Een tuinkamer annex tuinhuis hoeft niet vast aan de woning te zitten, maar is juist los van de woning, achter in de tuin geplaatst, waardoor er een veel ruimtelijker effect ontstaat. Het  wordt gebruikt als atelier, extra werkkamer of als gezellige ontvangst- en ontmoetingsplaats omgeven door het groen.

Vloer en terrasbekleding:

Als vloer en terrasruimte kunt u denken aan natuursteen, gebakken klinkers, maar ook houten vlonderplanken of de duurzame versie ervan in een composiet materiaal. Hiermee vormt u een duidelijke scheiding tussen de gebruikte ruimtes.

Beplanting:

Voor de beplanting wordt gekozen voor een uitgebreid beplantingsplan met veel kleur, variëteit en continue bloei in planten en verhoogde borders om niveauverschillen tot stand te brengen. De beplanting kan erg divers zijn, afhankelijk van uw perceel, zon en schaduw, ligging en bomen in uw omgeving. Eyecatchers kunnen zijn: Rhodondendron, Leibomen, maar ook een mooie vogelvriendelijke ligusterhaag zijn erg in trek. Soms met een hoek(je) als moes- of kruidentuin ingericht.

​Comfortverhogende zaken:

De uiteindelijke tuin is van alle gemakken voorzien: Een volautomatisch werkende tuinpoort, een volautomatisch beregeningssysteem, eventueel met buitenkeuken of een los-vaste barbecue. Wellicht is het tuinhuis zelfs voorzien van gootsteen en kraan, een haard of kachel. Een compleet buitenverblijf met verlichting. De elektrische installaties worden vaker aangestuurd door een compleet domoticasysteem, waarmee de wanden, dankzij dimbare ledverlichting ’s avond mooi uitgelicht worden.

Vorig artikel
Volgend artikel

Meest gelezen

Recent commentaar

Rudi Wortelboer op Graszaadteelt
Betty Banis op Kruidenplanten
Bregje op Tuinonderhoud
Jan Dijkstra op Waterplanten
Ferdinand Schneider op Type beregening
Bert op Gazon beregenen
Angelique van Dam op Kunstgras onderhoud
Loes Masseree op Gazonziektes
Sandra Vaessen op Coniferen
Tuinpedia.nl op Wanneer gras zaaien?
Björn op Soorten onkruid
ilse op Klimplanten
Stephan op Graszaad
Charlotte Icke op Type beregening
C. van Dongen op Emelten
Ellen van Amsterdam op Coniferen
M Spaans op Coniferen
d.e. van de werff op Graszoden leggen
Tuinpedia.nl op Gazonziektes
wilhelmien op Gazonziektes
Jan Groot op Soorten onkruid
Tuinpedia.nl op Klimplanten
carla op Klimplanten
Coby op Gazonmest
berthie op Gazon beluchten
Marleen Raaijmakers op Hazelaarschermen
Green Gardens op Graszaadteelt
Mw. M Moelands op Graszaad
Van Hootegem Hugo op Graszaad
Wigman op Gazononderhoud
branco op Onkruid in de tuin
Tuinpedia.nl op Soorten onkruid
Tuinpedia.nl op Waterplanten
dijkhof op Klimplanten