20.1 C
Utrecht
HomeTuinonderhoudDe lente is in aantocht

De lente is in aantocht

Ik was geneigd te zeggen dat het voorjaar er eindelijk aan zit te komen. Maar gezien de hoge temperaturen al vroeg in het jaar is dat natuurlijk niet correct. Temperaturen die voor het komende weekend worden voorspeld, werden vorig jaar pas laat in april bereikt. Het voorjaar komt dus vroeg op gang en dat is buiten al goed te zien. Na een donkere periode waarin de aanblik van de tuin wat somber is, geeft het toch een gevoel van eindelijk voorjaar. Het voorjaar is een periode die uw tuin weer helemaal tot leven brengt. Hierdoor bent u meer dan de afgelopen maanden gedwongen naar buiten te gaan en klusjes te verrichten in de tuin.

Bloembollen

Als u toch besluit naar buiten te gaan neem dan direct de bloembolletjes die u wellicht binnen heeft gehad mee en plant die in uw tuin. Verwijder uitsluitend de bloemen die  uitgebloeid zijn. Het loof is een goede basis voor de plant om verder te kunnen groeien. Na een aantal weken kan dit verwijderd worden. Andere voorjaar bloeiers als het sneeuwklokje die buiten zijn blijven staan kunnen na hun bloeiperiode worden gesplitst. Hierdoor wordt er ruimte gemaakt voor de ontwikkeling van nieuwe bolletjes en zullen de pollen met sneeuwklokjes vele malen groter zijn.

Voor de zomer bloeiers is het de hoogste tijd om de grond in te gaan. De verschillende bloembollen hebben de komende periode in de grond nodig om tot bloei te komen. Ook andere bloemsoorten die uit zaden tot bloei moeten komen kunnen op warme plaatsen vaak al de grond in. Lees hiervoor de instructies op de achterkant van de verpakking!

Snoeiwerkzaamheden

Het snoeien van tuinplanten wordt vaak gedaan met het oog op het in model houden van de plant. Vaak vergeten we echter dat juist het snoeien zorgt voor een enorme ontwikkeling van nieuwe scheuten en hierdoor bloem en vruchtvorming ten goede komt. Voor uitgebreide snoei instructies kunt u terecht op onze pagina’s met dit onderwerp: www.tuinpedia.nl/snoeien of via de navigatie onder het kopje Tuinonderhoud

Wilt u een totaaloverzicht van werkzaamheden in uw tuin voor de komende maand? Kijk dan verder op Tuinonderhoud maart

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Meest gelezen

Recent commentaar

Rudi Wortelboer on Graszaadteelt
Betty Banis on Kruidenplanten
Bregje on Tuinonderhoud
Jan Dijkstra on Waterplanten
Ferdinand Schneider on Type beregening
Bert on Gazon beregenen
Angelique van Dam on Kunstgras onderhoud
Loes Masseree on Gazonziektes
Sandra Vaessen on Coniferen
Tuinpedia.nl on Wanneer gras zaaien?
Björn on Soorten onkruid
ilse on Klimplanten
Stephan on Graszaad
Charlotte Icke on Type beregening
C. van Dongen on Emelten
Ellen van Amsterdam on Coniferen
M Spaans on Coniferen
d.e. van de werff on Graszoden leggen
Tuinpedia.nl on Gazonziektes
wilhelmien on Gazonziektes
Jan Groot on Soorten onkruid
Tuinpedia.nl on Klimplanten
carla on Klimplanten
Coby on Gazonmest
berthie on Gazon beluchten
Marleen Raaijmakers on Hazelaarschermen
Green Gardens on Graszaadteelt
Mw. M Moelands on Graszaad
Van Hootegem Hugo on Graszaad
Wigman on Gazononderhoud
branco on Onkruid in de tuin
Tuinpedia.nl on Soorten onkruid
Tuinpedia.nl on Waterplanten
dijkhof on Klimplanten