HomeAlgemeenOnkruid verwijderen, hoe gaat dat het beste?

Onkruid verwijderen, hoe gaat dat het beste?

Onkruid verwijderen: hoe doe je dat precies?

Onder onkruid verstaan we alle ongewenste planten. Elke plantensoort kan als onkruid worden gezien want er is een biologische definitie. Maar meestal wanneer we het over onkruid hebben bedoelen we de groene planten op ongewenste plekken in onze tuinen en paden. Onkruid kan zich snel vormen en verspreiden en dit brengt zowel voordelen als nadelen met zich mee. Als voordeel krijg je de informatie dat de grond vruchtbaar is. Als nadeel is het hinderlijk en kan het ervoor zorgen dat alles er wat minder verzorgd uit ziet.

Maar hoe krijg je het onkruid dan weg?

Er zijn verschillende manieren om het onkruid weg te krijgen, maar wij adviseren ten sterkste om eerst te proberen het te voorkomen. Door het voorkomen van onkruid kun je ervoor zorgen dat je niet later nog meer werk hoeft te verrichten. Je kunt onkruid voorkomen door alle kale stukken grond in je tuin hebt bedekt. Je kunt de bodem bedekken met planten bijvoorbeeld, hiervoor is er een categorie genaamd bodembedekkers. Dit zijn dichtgroeiende plantjes die ervoor zorgen dat vorming van onkruid niet mogelijk is.
Maar stel je leest dit pas wanneer het kwaad als is geschiet, wat doe je dan? Wij adviseren om het gebruik van chemische bestrijding te voorkomen omdat dit schadelijk kan zijn voor andere planten en de omgeving. Een beter alternatief is het gebruik maken van een schoffel. Door te schoffelen kun je het onkruid verwijderen, zorg ervoor dat je alles weghaalt tot wortel eraan toe zodat het langer duurt voor de planten om weer te groeien. Wil je dit sneller gedaan hebben dan adviseren wij je om gebruik te maken van een elektrische onkruidverwijderaar. Deze elektrische onkruidverwijderaar maakt het eenvoudig en snel om onkruid te verwijderen uit je omgeving.

Meest gelezen

Recent commentaar

Rudi Wortelboer op Graszaadteelt
Betty Banis op Kruidenplanten
Bregje op Tuinonderhoud
Jan Dijkstra op Waterplanten
Ferdinand Schneider op Type beregening
Bert op Gazon beregenen
Angelique van Dam op Kunstgras onderhoud
Loes Masseree op Gazonziektes
Sandra Vaessen op Coniferen
Tuinpedia.nl op Wanneer gras zaaien?
Björn op Soorten onkruid
ilse op Klimplanten
Stephan op Graszaad
Charlotte Icke op Type beregening
C. van Dongen op Emelten
Ellen van Amsterdam op Coniferen
M Spaans op Coniferen
d.e. van de werff op Graszoden leggen
Tuinpedia.nl op Gazonziektes
wilhelmien op Gazonziektes
Jan Groot op Soorten onkruid
Tuinpedia.nl op Klimplanten
carla op Klimplanten
Coby op Gazonmest
berthie op Gazon beluchten
Marleen Raaijmakers op Hazelaarschermen
Green Gardens op Graszaadteelt
Mw. M Moelands op Graszaad
Van Hootegem Hugo op Graszaad
Wigman op Gazononderhoud
branco op Onkruid in de tuin
Tuinpedia.nl op Soorten onkruid
Tuinpedia.nl op Waterplanten
dijkhof op Klimplanten