Zitmaaier prijzen
U hebt net een fantastisch gazon aan laten leggen. U bent er blij mee. Dat moet natuurlijk wel zo blijven. Dat wil zeggen, om het gazon in een mooie staat te behouden, zal het wel onderhouden moeten worden. Het maaien van uw gazon is daar een onderdeel van. “Hoe ga ik mijn gazon maaien?” Veel is natuurlijk afhankelijk van de grootte van uw gazon. Bij een gazon met een behoorlijk afmeting is het raadzaam een elektrische grasmaaier of zelfs een zitmaaier te gebruiken. Over de laatste – de zitmaaier en de zitmaaier prijzen – gaan we het eens uitgebreid hebben.
Wat is een zitmaaier?
Het moge duidelijk zijn dat een zitmaaier een elektrische maaier is. Niets hoeft meer handmatig te gebeuren. U neemt plaats – u gaat dus zitten in de letterlijke zin – en kunt gelijk beginnen met maaien. Tenminste, als u weet hoe het werkt. Dus voordat u daadwerkelijk gaat maaien, is het wel verstandig de voorbereidende werkzaamheden goed in acht te nemen.
Een zitmaaier is niet zomaar een elektrische grasmaaier. Veel technische aspecten zullen van tevoren moeten worden doorgenomen. Of u doet dat zelf, of u doet dat met de verkoper van uw zitmaaier. Op deze technische aspecten gaan we nu even niet in. Verdiep u echter wel u in het product zitmaaier. Dat is echt noodzakelijk. Het is meer dan zomaar even gaan zitten, starten en maaien maar.
Voor welk oppervlakte geschikt?
Een zitmaaier is geschikt voor het maaien van gras. Dat lijkt een overbodige opmerking. Maar dat is het niet. Een gewone zitmaaier is namelijk niet geschikt voor het maaien van bijvoorbeeld een weiland of een andere ruwe ondergrond. Als u dat wel doet, kan uw zitmaaier snel het loodje leggen.
Niet elke zitmaaier is geschikt voor het maaien van elke oppervlakte. Zo werkt het nu eenmaal niet. Veel is afhankelijk van de snijhoogte, snijbreedte en de hoeveelheid pk van uw zitmaaier. Hoe meer power uw zitmaaier heeft, des te gemakkelijker hij het hoge en wellicht ruwe gras maait. Ga voor het juiste advies naar uw specialist. Vertel welke oppervlakten u gemaaid wilt hebben. Zij zullen u vertellen welke zitmaaier hiervoor bij uitstek geschikt is.
Zitmaaier prijzen
De prijzen voor een zitmaaier lopen behoorlijk uiteen. De goedkoopste zitmaaier is al verkrijgbaar vanaf zo’n 1500 euro. Wilt u graag een luxere uitvoering en kiest u bijvoorbeeld voor het merk Viking? Dan kunnen de prijzen al snel oplopen tot ruim 5000 euro. Het is duidelijk dat u nauwkeurig dient te bepalen wat voor u echt noodzakelijk is.
Hebt u een groot gazon, maar zonder allerlei obstakels of ruwe ondergrond? Dan zou een goedkope variant voor u al uitermate geschikt zijn. Niet alles valt of staat met de grootte van uw gazon. De ondergrond – de oppervlakte die dus gemaaid moet worden – is zeker zo belangrijk. De vraag: wat is mijn ondergrond en in hoeverre kan mijn zitmaaier dit aan, behoeft dan ook een goed en volledig antwoord.
Conclusie: bij de keuze van een zitmaaier dient u enkele belangrijke overwegingen te maken. De vragen die u uzelf moet stellen zijn onder andere:
1. Wat wil ik eraan uitgeven?
2. Wat is de ondergrond dat moet worden gemaaid?
3. Wat is de luxe die ik wil?
Laat u goed en volledig informeren door een vakman. Als u voor het eerst een zitmaaier wilt aanschaffen, is het voor u wellicht abracadabra. Dat is helemaal niet erg. Maar een goed en gedegen advies is dan meer dan wenselijk.