20.1 C
Utrecht
HomeKunstgrasKunstgras valdemping

Kunstgras valdemping

Het leggen en het hebben van kunstgras in bijvoorbeeld de achtertuin brengt alleen maar voordelen met zich mee. Of toch niet? Ja, op zich wel. Maar het neemt niet weg dat een val van uw dochter of zoon een pijnlijke kan zijn. Aangezien kunstgras valdemping nogal eens aangelegd wordt in achtertuinen en rondom een trampoline, is het raadzaam om valdemping te realiseren op de door u gewenste plek.

Kunstgras valdemping – wat is het?

Het woord zegt het al. De val wordt gedempt. Maar hoe ziet het eruit als het bijvoorbeeld wordt toepast bij de aanleg van een trampoline? Op het moment dat het is aangelegd, is er niets meer zichtbaar. Voordat het kunstgras wordt aangelegd, brengt men de valdemping aan onder het kunstgras. Eerst wordt de valdemping geplaatst, daarna pas het kunstgras. Het is ook speciaal ontwikkeld om juist onder het kunstgras te worden aangebracht. U ziet er niets meer van, u hebt er alleen nog maar de voordelen van.

Kunstgras valdemping – waar wordt het van gemaakt?

Valdemping is gemaakt van kunststof dat gerecycled is. De aanleg ervan is echter niet zomaar vrijblijvend. Voor uw achtertuin natuurlijk wel, maar er zijn wel degelijk organisaties of instellingen die hiertoe verplicht zijn. Bijvoorbeeld scholen, gemeenten en sportclubs zijn verplicht op bepaalde plaatsen – vaak is dat rondom speeltoestellen – deze valdemping aan te brengen.

Kunstgras valdemping – hoe legt u het aan?

Eigenlijk hebben we dit al besproken in een van de eerdere alinea’s. Valdemping wordt aangelegd op het moment dat het kunstgras nog gelegd moet worden. Daar bovenop komt dus het kunstgras. U zou het zelf kunnen aanleggen. Maar de vraag is of dat echt handig is. Bij bijvoorbeeld het opbouwen van een trampoline kunt u dus reeds rekening houden met de eventuele gewenste valdemping.

Het is namelijk zo dat het leggen van kunstgras normaal gesproken door een specialist wordt verricht. Het is dan zeer eenvoudig om ervoor te kiezen om tegelijkertijd ook valdemping te laten plaatsen. Door een specialist is dat in een vloek en een zucht gebeurd. Deze specialisten kunnen u ook voorzien van de nodige informatie en adviezen. Het is namelijk niet nodig om kunstgras valdemping onder het gehele kunstgras gazon te laten plaatsen.

Vorig artikel
Volgend artikel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Meest gelezen

Recent commentaar

Rudi Wortelboer on Graszaadteelt
Betty Banis on Kruidenplanten
Bregje on Tuinonderhoud
Jan Dijkstra on Waterplanten
Ferdinand Schneider on Type beregening
Bert on Gazon beregenen
Angelique van Dam on Kunstgras onderhoud
Loes Masseree on Gazonziektes
Sandra Vaessen on Coniferen
Tuinpedia.nl on Wanneer gras zaaien?
Björn on Soorten onkruid
ilse on Klimplanten
Stephan on Graszaad
Charlotte Icke on Type beregening
C. van Dongen on Emelten
Ellen van Amsterdam on Coniferen
M Spaans on Coniferen
d.e. van de werff on Graszoden leggen
Tuinpedia.nl on Gazonziektes
wilhelmien on Gazonziektes
Jan Groot on Soorten onkruid
Tuinpedia.nl on Klimplanten
carla on Klimplanten
Coby on Gazonmest
berthie on Gazon beluchten
Marleen Raaijmakers on Hazelaarschermen
Green Gardens on Graszaadteelt
Mw. M Moelands on Graszaad
Van Hootegem Hugo on Graszaad
Wigman on Gazononderhoud
branco on Onkruid in de tuin
Tuinpedia.nl on Soorten onkruid
Tuinpedia.nl on Waterplanten
dijkhof on Klimplanten