HomeKunstgrasKunstgras valdemping

Kunstgras valdemping

Het leggen en het hebben van kunstgras in bijvoorbeeld de achtertuin brengt alleen maar voordelen met zich mee. Of toch niet? Ja, op zich wel. Maar het neemt niet weg dat een val van uw dochter of zoon een pijnlijke kan zijn. Aangezien kunstgras valdemping nogal eens aangelegd wordt in achtertuinen en rondom een trampoline, is het raadzaam om valdemping te realiseren op de door u gewenste plek.

Kunstgras valdemping – wat is het?

Het woord zegt het al. De val wordt gedempt. Maar hoe ziet het eruit als het bijvoorbeeld wordt toepast bij de aanleg van een trampoline? Op het moment dat het is aangelegd, is er niets meer zichtbaar. Voordat het kunstgras wordt aangelegd, brengt men de valdemping aan onder het kunstgras. Eerst wordt de valdemping geplaatst, daarna pas het kunstgras. Het is ook speciaal ontwikkeld om juist onder het kunstgras te worden aangebracht. U ziet er niets meer van, u hebt er alleen nog maar de voordelen van.

Kunstgras valdemping – waar wordt het van gemaakt?

Valdemping is gemaakt van kunststof dat gerecycled is. De aanleg ervan is echter niet zomaar vrijblijvend. Voor uw achtertuin natuurlijk wel, maar er zijn wel degelijk organisaties of instellingen die hiertoe verplicht zijn. Bijvoorbeeld scholen, gemeenten en sportclubs zijn verplicht op bepaalde plaatsen – vaak is dat rondom speeltoestellen – deze valdemping aan te brengen.

Kunstgras valdemping – hoe legt u het aan?

Eigenlijk hebben we dit al besproken in een van de eerdere alinea’s. Valdemping wordt aangelegd op het moment dat het kunstgras nog gelegd moet worden. Daar bovenop komt dus het kunstgras. U zou het zelf kunnen aanleggen. Maar de vraag is of dat echt handig is. Bij bijvoorbeeld het opbouwen van een trampoline kunt u dus reeds rekening houden met de eventuele gewenste valdemping.

Het is namelijk zo dat het leggen van kunstgras normaal gesproken door een specialist wordt verricht. Het is dan zeer eenvoudig om ervoor te kiezen om tegelijkertijd ook valdemping te laten plaatsen. Door een specialist is dat in een vloek en een zucht gebeurd. Deze specialisten kunnen u ook voorzien van de nodige informatie en adviezen. Het is namelijk niet nodig om kunstgras valdemping onder het gehele kunstgras gazon te laten plaatsen.

Vorig artikel
Volgend artikel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Recent commentaar

Rudi Wortelboer op Graszaadteelt
Betty Banis op Kruidenplanten
Bregje op Tuinonderhoud
Jan Dijkstra op Waterplanten
Ferdinand Schneider op Type beregening
Bert op Gazon beregenen
Angelique van Dam op Kunstgras onderhoud
Loes Masseree op Gazonziektes
Sandra Vaessen op Coniferen
Tuinpedia.nl op Wanneer gras zaaien?
Björn op Soorten onkruid
ilse op Klimplanten
Stephan op Graszaad
Charlotte Icke op Type beregening
C. van Dongen op Emelten
Ellen van Amsterdam op Coniferen
M Spaans op Coniferen
d.e. van de werff op Graszoden leggen
Tuinpedia.nl op Gazonziektes
wilhelmien op Gazonziektes
Jan Groot op Soorten onkruid
Tuinpedia.nl op Klimplanten
carla op Klimplanten
Coby op Gazonmest
berthie op Gazon beluchten
Marleen Raaijmakers op Hazelaarschermen
Green Gardens op Graszaadteelt
Mw. M Moelands op Graszaad
Van Hootegem Hugo op Graszaad
Wigman op Gazononderhoud
branco op Onkruid in de tuin
Tuinpedia.nl op Soorten onkruid
Tuinpedia.nl op Waterplanten
dijkhof op Klimplanten