HomeBestratingBetontegels

Betontegels

Betontegels vallen onder de benaming siertegels. Maar wat nu daadwerkelijk een siertegel is, is voor iedereen verschillend. Toch kleeft er wellicht iets negatiefs aan de benaming betontegel. Het is dan wel vervaardigd van beton, maar dat neemt niet weg dat men in staat is er de mooiste producten van te maken.

De betontegels zijn verkrijgbaar in verschillende tinten. Dan moet u niet denken aan lichtrood of donkerbruin, maar meer in verschillende tinten zwart. Er ontstaat dan een breed scala aan mogelijkheden waaruit u kunt kiezen. De grijstinten zijn volop leverbaar, zo ook enige tinten die neigen naar het bruin.

De betontegel kan worden gezien als een klassieker onder de tegels. De koper weet doorgaans exact wat-ie eraan heeft. Deze tegels zijn vooral simpel, strak en functioneel. En veel meer hebben sommige tuinliefhebbers simpelweg niet nodig.

Betontegels – hoe worden ze gemaakt?

Tegels worden gemaakt van beton. En voor het produceren van beton is zand nodig, net als kleine steentjes dat we ook wel grind noemen. Deze twee elementen worden gemengd met poedercement en water. Deze menging dient plaats te vinden totdat de substantie als beton kan worden aangemerkt. Dit beton – dat nog niet hard is – wordt vervolgens getransporteerd naar de tegelvormer. Nadat het beton in twee fases in een vorm is gegoten, wordt het geperst. De tegel mag nog één dag drogen en deze is dan klaar voor gebruik.

Betontegels – levensduur

Hierover zijn de meningen verdeeld. De ene specialist zegt dat de levensduur uitkomt op 15 jaar, de ander neigt alweer naar de 30 jaar. Verondersteld kan worden dat dit verschil te maken heeft met de omstandigheden waaronder zij gedurende die tijd op een bepaalde plek liggen. Een rustige plek in de achtertuin zonder invloeden van regen, sneeuw en zware vrachtwagens bevordert de levensduur. Daarentegen heeft een betontegel op de hoek van de openbare weg allicht meer te lijden.

Betontegels – geschikt voor…

Betontegels zien we haast op elke plek. Overal waar we lopen, rijden of zitten komen we die alom populaire betontegel weer tegen. De betontegel is te gebruiken voor onder meer:

  • Tuinpad
  • Terras
  • Oprit
  • Trottoir
  • Plein
  • Dakterras

Vanwege de beschikbare diversiteit van betontegels zijn er voor uw wensen altijd wel geschikte varianten te vinden. Informeer er eens naar bij uw specialist. U staat wellicht te kijken van de keuze die u kunt maken uit het brede assortiment aan betontegels. Mocht u wellicht meer algemene informatie willen over de bestrating van bijvoorbeeld uw tuin of oprit, kijk dan even op de pagina Bestrating.

Vorig artikel
Volgend artikel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Recent commentaar

Rudi Wortelboer on Graszaadteelt
Betty Banis on Kruidenplanten
Bregje on Tuinonderhoud
Jan Dijkstra on Waterplanten
Ferdinand Schneider on Type beregening
Bert on Gazon beregenen
Angelique van Dam on Kunstgras onderhoud
Loes Masseree on Gazonziektes
Sandra Vaessen on Coniferen
Tuinpedia.nl on Wanneer gras zaaien?
Björn on Soorten onkruid
ilse on Klimplanten
Stephan on Graszaad
Charlotte Icke on Type beregening
C. van Dongen on Emelten
Ellen van Amsterdam on Coniferen
M Spaans on Coniferen
d.e. van de werff on Graszoden leggen
Tuinpedia.nl on Gazonziektes
wilhelmien on Gazonziektes
Jan Groot on Soorten onkruid
Tuinpedia.nl on Klimplanten
carla on Klimplanten
Coby on Gazonmest
berthie on Gazon beluchten
Marleen Raaijmakers on Hazelaarschermen
Green Gardens on Graszaadteelt
Mw. M Moelands on Graszaad
Van Hootegem Hugo on Graszaad
Wigman on Gazononderhoud
branco on Onkruid in de tuin
Tuinpedia.nl on Soorten onkruid
Tuinpedia.nl on Waterplanten
dijkhof on Klimplanten