5.8 C
Utrecht
Home Nieuws Schutting plaatsen

Schutting plaatsen

Een schutting plaatsen gebeurt meestal vanwege de gewenste privacy. Privacy is doorgaans de belangrijkste reden om een schutting of tuinafscheiding te plaatsen. Een schutting kan voor u ook een puur decoratieve of functionele functie hebben. Een mooie houten schutting is tenslotte een aanwinst voor uw tuin. En daarnaast kan een schutting voor het laten groeien van bepaalde planten een functionele reden hebben.

Kortom, bijna allemaal hebben we weleens voor de keuze gestaan: “Plaatsen we een schutting? En zo ja, wat voor een schutting of tuinafscheiding gaat het worden?” Op deze pagina helpen we u een eindje op weg en bespreken twee zaken:

  • Schutting plaatsen – hoe doet u dit zelf?
  • Schutting plaatsen – wie kan dit voor u doen?

Schutting plaatsen – hoe doet u dit zelf?

Het plaatsen van een tuinafscheiding hoeft niet moeilijk te zijn. Beschikt u over een technisch inzicht, dan mag het zeker geen probleem zijn. Maar ook als u twee linkerhanden hebt, is het nog steeds mogelijk om zelf een schutting te plaatsen. Waar u tijdens het plaatsen continu op moet letten, is dat de schutting in een rechte lijn en waterpas staat. Houd dit de gehele tijd in uw gedachte en zorg dat u een lang touw en een waterpas altijd bij de hand hebt.

  • Kijk eerst hoeveel panelen u nodig hebt. Meet de afstand van de schutting op en bepaal zo hoeveel panelen toereikend zijn.
  • Bepaal de positie van de eerste paal. Aan de hand van de breedte van de panelen is de plaats voor de tweede paal dan al gauw gevonden.
  • Voor het plaatsen van de palen dient u een gat van ongeveer 30 cm af te graven.
  • De palen kunnen nu in de gaten worden geplaatst. Het is niet noodzakelijk, maar wel gewenst om de palen vast te zetten in snelbeton.
  • Controleer met touw en waterpas telkens weer of de geplaatste palen even hoog zijn.
  • Vergeet niet gaten te boren voor de schuttingsteunen. Het is gangbaar om hiervoor een hoogte van 30 cm en 160 cm vanaf de grond aan te houden.
  • De schuttingpanelen kunnen nu vastgeschroefd worden op de geplaatste steunen. Gebruik wederom een waterpas om ze recht te plaatsen.

Schutting plaatsen – wie kan dit voor u doen?

Er zijn talloze bedrijven die dit voor u kunnen doen. Als het u niet lukt om dit zelf te doen, schakel dan zeker een professional in. Vraag gerust bij het tuincentrum waar  de schutting hebt aangeschaft of zij voor u de schutting kunnen plaatsen. Want het kan natuurlijk zijn dat u niet handig genoeg bent of er simpelweg geen tijd voor hebt.

Wat u ook kunt doen, is het volgende. Gras en Groen uit Den Bosch plaatst regelmatig schuttingen en is tevens ervaren in het aanleggen van tuinen en alles wat daarbij komt kijken. Gras en Groen kan het gehele traject voor u verzorgen. Als u weet welke schutting u wilt aanschaffen, kunnen wij dat voor u regelen. Wij nemen de schutting mij naar uw tuin en plaatsen ‘m op een snelle en professionele wijze. Voor ons is dit gesneden koek.

Vorig artikelPlanten
Volgend artikelVijverpompen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Meest gelezen

De leukste konijnenhokken voor buiten

Voor blije konijnen heb je vanzelfsprekend een fijn & ruim buiten konijnenhok nodig! Wist je trouwens dat konijnen groepsdieren zijn? Daarom is het goed...

De mooiste vogelkooien voor buiten

Vanzelfsprekend gun je jouw vogels een mooie ruime vogelkooi voor buiten oftewel een volière. Afhankelijk van de grootte en de activiteit van de vogels...

Kippen houden

Wilt u ook beginnen met kippen te houden? Dan vraagt u zich misschien af: Wat heb ik daar allemaal voor nodig? Een nachthok voor...

Onkruid verwijderen, hoe gaat dat het beste?

Onkruid verwijderen: hoe doe je dat precies? Onder onkruid verstaan we alle ongewenste planten. Elke plantensoort kan als onkruid worden gezien want er is een...

Recent commentaar

Rudi Wortelboer on Graszaadteelt
Betty Banis on Kruidenplanten
Bregje on Tuinonderhoud
Jan Dijkstra on Waterplanten
Ferdinand Schneider on Type beregening
Bert on Gazon beregenen
Angelique van Dam on Kunstgras onderhoud
Loes Masseree on Gazonziektes
Sandra Vaessen on Coniferen
Tuinpedia.nl on Wanneer gras zaaien?
Björn on Soorten onkruid
ilse on Klimplanten
Stephan on Graszaad
Charlotte Icke on Type beregening
C. van Dongen on Emelten
Ellen van Amsterdam on Coniferen
M Spaans on Coniferen
d.e. van de werff on Graszoden leggen
Tuinpedia.nl on Gazonziektes
wilhelmien on Gazonziektes
Jan Groot on Soorten onkruid
Tuinpedia.nl on Klimplanten
carla on Klimplanten
Coby on Gazonmest
berthie on Gazon beluchten
Marleen Raaijmakers on Hazelaarschermen
Green Gardens on Graszaadteelt
Mw. M Moelands on Graszaad
Van Hootegem Hugo on Graszaad
Wigman on Gazononderhoud
branco on Onkruid
Tuinpedia.nl on Soorten onkruid
Tuinpedia.nl on Waterplanten
dijkhof on Klimplanten