HomeNieuwsPompen voor de vijver

Pompen voor de vijver

Een vijver wordt doorgaans als een zeer geliefd element van een tuin beschouwd. Dat heeft verschillende oorzaken. In willekeurige volgorde laten we u zien waarom een vijver – eventueel bijgestaan door de aanwezigheid van vijverpompen – door velen als een prettig en soms onmisbaar onderdeel van de tuin wordt gezien:

  • Grote aantrekkingskracht op jong en oud
  • Zorgt voor leven in de tuin
  • Het is verkrijgbaar in allerlei maten en vormen
  • Aanwezigheid van vissen, salamanders, libellen en kikkers

De aanwezigheid van één of meerdere vijverpompen kan nog meer cachet geven aan uw vijver. Een vijverpomp zorgt er simpelweg voor dat u beweging in uw water kunt laten aanbrengen. Ook dit is een mooie en functionele manier om uw tuin net even iets meer te geven.

Waar heeft u vijverpompen voor nodig?

Zoals gezegd, vijverpompen zijn meer dan wenselijk als u beweging in uw vijverwater wilt hebben. Een watervalletje in uw tuin ontstaat nu eenmaal niet vanzelf. In sommige gevallen is de aanwezigheid van een vijverpomp zelfs noodzakelijk, omdat een vijverpomp diverse functies heeft. We nemen er een paar onder de loep.

Filteren

Wilt u uw vijverwater blijven filteren, dan dient de vijverfilter te zijn aangesloten op de vijverpomp. Middels de pomp wordt het aanwezige vijverwater door de filter gepompt. De filter bevat verschillende kamers waar het water zijn weg dient af te leggen. In elke kamer vindt een bepaalde filtering plaats. In de laatste kamer wordt de kleinste ongewenste deeltjes eruit gehaald. Het water is kraakhelder als het de laatste kamer en dus de filter weer verlaat.

Fontein

Als tuinbezitters hun vijver willen uitbreiden, is het plaatsen van een fontein zeer geliefd. Ook een fontein kan natuurlijk niet functioneren zonder de aanwezigheid van vijverpompen. Door de aanwezigheid van de pomp kan water omhoog gestuwd worden waarna het de fontein – al dan niet op grote hoogte – weer verlaat. De fontein kan middels de sproeikop een extra dimensie krijgen. Met een sproeikop kan bijvoorbeeld een meervoudige waterstraal, schuimbron of een vulkaan worden gerealiseerd.

Waterval / Beekloop

Een beekje of waterval is bij uitstek een middel om uw tuin en vijver mee te verfraaien. Een beekloopje wordt tevens toegepast op het moment dat de tuin juist niet over een vijver beschikt. Een tuin kan simpelweg te klein zijn voor een vijver, maar wel geschikt voor slechts een eenvoudige beekloop. Stromend water wordt over het algemeen beschouwd als pure ontspanning. In combinatie met de juiste beplanting kan het in zijn totaliteit uw tuin een echte meerwaarde geven.

Vorig artikel
Volgend artikel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Recent commentaar

Rudi Wortelboer op Graszaadteelt
Betty Banis op Kruidenplanten
Bregje op Tuinonderhoud
Jan Dijkstra op Waterplanten
Ferdinand Schneider op Type beregening
Bert op Gazon beregenen
Angelique van Dam op Kunstgras onderhoud
Loes Masseree op Gazonziektes
Sandra Vaessen op Coniferen
Tuinpedia.nl op Wanneer gras zaaien?
Björn op Soorten onkruid
ilse op Klimplanten
Stephan op Graszaad
Charlotte Icke op Type beregening
C. van Dongen op Emelten
Ellen van Amsterdam op Coniferen
M Spaans op Coniferen
d.e. van de werff op Graszoden leggen
Tuinpedia.nl op Gazonziektes
wilhelmien op Gazonziektes
Jan Groot op Soorten onkruid
Tuinpedia.nl op Klimplanten
carla op Klimplanten
Coby op Gazonmest
berthie op Gazon beluchten
Marleen Raaijmakers op Hazelaarschermen
Green Gardens op Graszaadteelt
Mw. M Moelands op Graszaad
Van Hootegem Hugo op Graszaad
Wigman op Gazononderhoud
branco op Onkruid in de tuin
Tuinpedia.nl op Soorten onkruid
Tuinpedia.nl op Waterplanten
dijkhof op Klimplanten