HomeNieuwsSoorten Schuttingen

Soorten Schuttingen

Welke soorten schuttingen zijn er?

Houten schuttingen

Een houten schutting kan zowel gemaakt zijn van een normale soort hout wat vaak wat minder sterk is en een schutting gemaakt van hardhout wat vaak een stuk sterker is. Beide soorten worden vrijwel altijd geïmpregneerd. Dit betekend dat er op de schutting een beschermende laag wordt aangebracht waardoor het rottingsproces vertraagd wordt. Zo kunnen de schuttingen enkele tientallen jaren in goede staat blijven. Men kan er ook voor kiezen om een betonnen omlijsting rondom de houten schutting te plaatsen. Dit voorkomt dat het hout in aanraking komt met de natte ondergrond en zal dus nog minder snel gaan rotten.

Composiet schuttingen

Een composiet schutting is een schutting die gemaakt is uit verschillende materiaal soorten. Vaak is dit een samenstelling van hout een plastic. Het materiaal rot nauwelijks en heeft dus een zeer lange levensduur.

Schuttingen met lamellen

Een lamellen schutting is veelal gemaakt van een normale of hardhout soort. Het voordeel van een lamellen schutting is dat men kan spelen met de lichtinval in de tuin. Zet men de lamellen open dan komt er veel licht in de tuin en sluit men de lamellen dan heeft u meer schaduw.

Beton schuttingen

Een betonschutting is een zeer sterke schutting soort die een zeer lange levensduur heeft. De schuttingen bestaan uit betonnen platen die voorzien zijn van een mooi motief. De schutting is zeer sterk en worden vaak in stedelijke gebieden geplaatst.

Betongaas schutting

Een betongaas schutting is een schutting bestaande uit een aantal hardhouten palen met daartussen een geraamte van betongaas. Dit geraamte kan gevuld worden met vrijwel iedere steensoort. Het voordeel hiervan is dat men kan kiezen welke kleur steen zij hierin willen plaatsen. De schutting heeft een zeer lange levensduur en vergt weinig onderhoud.

Wilgentenen schutting

Wanneer u een zeer natuurlijke afscheiding van uw tuin wilt maken dan is een wilgentenen schutting een ideale oplossing. Deze schutting bestaat uit aan elkaar gevlochten wilgentenen die samen een dicht geheel vormen. Door deze schutting ontstaat er een zeer natuurlijk karakter in uw tuin.

Welk soort schutting past bij uw tuin?

Welke soort schutting het beste in uw tuin past hangt natuurlijk af van de stijl in uw tuin. Heeft u een zeer moderne strakke tuin dan zal er veelal gekozen worden voor een betongaas schutting, composiet schutting of een lamellen schutting. Heeft u echter een natuurlijke tuin dan zal er eerder worden gekozen voor een houten of wilgentenen schutting. Woont u in stedelijk gebied en wilt u een schutting plaatsen die tegen een stootje kan dan zal er wellicht voor een betonnen schutting gekozen worden. Echter blijft de keuze van een schutting een kwestie van smaak.

Vorig artikel
Volgend artikel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Recent commentaar

Rudi Wortelboer op Graszaadteelt
Betty Banis op Kruidenplanten
Bregje op Tuinonderhoud
Jan Dijkstra op Waterplanten
Ferdinand Schneider op Type beregening
Bert op Gazon beregenen
Angelique van Dam op Kunstgras onderhoud
Loes Masseree op Gazonziektes
Sandra Vaessen op Coniferen
Tuinpedia.nl op Wanneer gras zaaien?
Björn op Soorten onkruid
ilse op Klimplanten
Stephan op Graszaad
Charlotte Icke op Type beregening
C. van Dongen op Emelten
Ellen van Amsterdam op Coniferen
M Spaans op Coniferen
d.e. van de werff op Graszoden leggen
Tuinpedia.nl op Gazonziektes
wilhelmien op Gazonziektes
Jan Groot op Soorten onkruid
Tuinpedia.nl op Klimplanten
carla op Klimplanten
Coby op Gazonmest
berthie op Gazon beluchten
Marleen Raaijmakers op Hazelaarschermen
Green Gardens op Graszaadteelt
Mw. M Moelands op Graszaad
Van Hootegem Hugo op Graszaad
Wigman op Gazononderhoud
branco op Onkruid in de tuin
Tuinpedia.nl op Soorten onkruid
Tuinpedia.nl op Waterplanten
dijkhof op Klimplanten